den díkuvzdání po americku

19. ledna 2011 v 14:02 | paPája
Všichni kolem vás mluví o amerických svátcích jako by to byly jejich vlastní a vám už to leze krkem? Překvapte je se zaručeným receptem na pečenou krůtu na Den díkůvzdání. Tu můžete podávat prakticky na kterýkoliv svátek v roce, i když zrovna není listopad. Krůtu podávají i na Velikonoce, Vánoce a i na narozeniny se občas peče. Je to sice náročnější recept, ale na rodinnou oslavu nebo jako celodení pochoutka pro nás i přátele je to ideální.

PORCE PRO 8 OSOB

1 krocan o hmotnosti 3-4 kg, sůl, cukr, koření                    

Mandlová nádivka:
  • 100g másla
  • 140g mandlí
  • 5 žemlí
  • 1 šálek mléka
Kaštanová nádivka:
  • 140g másla
  • 4 vejce
  • 5 žemlí
  • 200g kaštanů
  • 1/2 šálku mléka
  • muškátový květ


1 Dobře očištěného krocana opálíme a vyjmeme šlachy ze stehen. Omytého osolíme vně i uvnitř, křídla založíme nazad a stehna připevníme k trupu motouzem.

2 Vole zvětšíme uvolněním kůže od masa a tuk vytrháme. Vole naplníme volně nádivkou a zašijeme. Zbylou nádivku pečeme zvlášť.

3 Krocana vložíme na pekáč s máslem a pečeme asi 3 hodiny za častého podlévání a polévání.

4 Podáváme s vařenými brambory a s kompotem.

Příprava kaštanové nádivky:
Máslo utřeme se žloutky a s cukrem do pěny, přidáme žemle namočené v mléce a vymačkané, koření, sůl a dušené a oloupané kaštany nasekané nahrubo. Nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
Příprava mandlové nádivky:
Postup je téměř stejný jako u předcházející nádivky, jen místo kaštanů přidáme nasekané oloupané mandličky.

 


Anketa

Klikni, abych věděla, kolikátý jsi návštěvník

návštěvníků:

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.